5 tips voor het organiseren van een festival

Geplaatst op

Festivalmuntjes 

Met een festival kan je behoorlijk cachen! Daarvoor moet je natuurlijk wel een hele hoop investeren, maar dit zal het naderhand dubbel en dwars waard zijn. Er is geen betere marketingtruc dan festivalmuntjes. Je bezoekers vergeten volledig hoeveel ze nou eigenlijk per drankje of burger uitgeven en zijn verplicht om de muntjes om vaste aantallen in te kopen. Laat jou festivalmuntjes bedrukken met je festivallogo en je bezoekers voelen zich niet eens rot over het feit dat ze de muntjes hebben ingewisseld voor geld. De muntjes zijn gelijk een mooi souvenirtje aan een prachtig festival! 

Muziek maakt het feestje 

Jouw bezoekers komen om samen te dansen, zingen, springen. Kortom: om de tijd van hun leven te hebben. De muziek van jouw festival is het hoofdgerecht van een 5-gangen-menu. Zorg er daarom voor dat in ieder geval jouw muziek helemaal fantastisch is! 

Maak geen valse beloftes 

We hebben allemaal gezien hoe het helemaal mis kan gaan, zoals bij het Fyre Festival. Valse beloftes, mooie praatjes, tropische video’s: je hebt er niets aan als je het niet waar kan maken. 

Voldoe aan de regels 

Misschien wel het belangrijkste om rekening mee te houden: heb je wel een vergunning voor je terrein? Of voldoet dit wel aan het aantal bezoekers dat je gaat ontvangen? Zorg voor de juiste verzekeringen, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan door bijvoorbeeld… corona. Laat het terrein controleren op de juiste brandveiligheid. 

Zorg voor een festivaltent 

Met een prachtige festivaltent zorg je dat je op elk type weer bent voorbereid. Slecht weer? Je bezoekers kunnen heerlijk doorfeesten onder de tent, zonder volop door de modder te moeten stampen. Voor een paar honderd euro kan je zo verschillende festivaltenten huren.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van allerlei trends op het gebied van het restaurantwezen. Culinaire tips kun je dus zeker op deze site verwachten.

Contactgegevens

Via info @ restaurantbloemgracht.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden