Duiven verjagen met huismiddeltjes: werken ze?

Geplaatst op

Duiven zijn gezellige dieren, maar het is vervelend als ze op het terras van je restaurant de boel vervuilen. Daarom gebruiken veel mensen huismiddeltjes of trucjes om het zelf te proberen. Vele van die middelen helpen helaas niet tegen de overvloedige aanwezigheid van duiven, waardoor je voor duiven verjagen alsnog bij een professional terechtkomt.

Duiven besproeien met water

Voor een oplossing die binnen twee minuten werkt, kun je de duiven met een waterslang besproeien. Dit is een methode die ze voorlopig gewoon wegjaagt, maar ze komen in een mum van tijd weer terug om jouw terrasgasten te irriteren.

Kunnen kruiden de duiven verjagen?

Kruiden zoals chilipoeder, peper en kaneel zijn aangeprezen als duifwerende middelen. Helaas zijn ze verre van een effectieve oplossing: je zult ze heel vaak moeten aanbrengen, omdat ze door de regen worden weggespoeld en hun potentie verliezen. Bovendien staat het op een terras niet erg netjes, dus dit is geen logische keuze voor restaurants.

Schrikken vogelverschrikkers de duiven af?

Vogelverschrikkers, zoals beelden van roofvogels, staan bekend als afschrikmiddel voor duiven en vogels. Dit werkt vaak op de korte termijn, maar daarna wennen de vogels aan hun vaste plaatsing. Dat betekent dat ze al snel weer terug kunnen komen. Bovendien moet je wel een erg specifieke inrichting hebben op je terras om daar beelden van roofvogels te willen plaatsen.

Duivennetten laten plaatsen

Het is misschien niet de mooiste oplossing, maar het is superefficiënt. Met name voor patioterrassen is een gespannen net een goede oplossing om ze van je terras af te houden. Voor een terras midden op het plein is het wellicht minder geschikt.

Professionals inschakelen

De allerbeste, duurzame en langetermijnoplossing voor duiven verjagen is simpelweg door professionals in te schakelen. Definitief verjagen van duiven helpt je schade aan gebouwen en dus financiële schade te voorkomen, waardoor besparen op een goede oplossing niet verstandig is. Deze professionals kunnen zonder bestrijdingsmiddelen een definitieve oplossing bieden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van allerlei trends op het gebied van het restaurantwezen. Culinaire tips kun je dus zeker op deze site verwachten.

Contactgegevens

Via info @ restaurantbloemgracht.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden