Hoe kan de horeca het coronavirus overleven?

Geplaatst op

Het coronavirus zet al maandenlang de gehele wereld op zijn kop. Het virus dat met name voor ouderen, zwakken en mensen met luchtwegproblemen dodelijk kan zijn, zorgt ervoor dat de hele wereld te maken heeft met verschillende strenge maatregelen. Waar de maatregelen voor de ene organisatie vrijwel geen nadelen kent, of zelfs voordelen heeft, moeten andere organisaties alle zeilen bijzetten om niet kopje onder te gaan. Een voorbeeld van een branche die het momenteel enorm moeilijk heeft, is de horeca. Met name het houden van 1,5 meter afstand van vreemden is in deze branche zeer lastig. Toch blijkt de mens creatiever dan voorheen gedacht en zijn er voldoende opties om ook in deze moeilijke tijd het hoofd boven water te houden. In dit blog lees je een aantal van deze creatieve ‘overlevingsmogelijkheden’. 

Oproepsystemen

Nadat de maatregelen enigszins versoepeld werden, zijn veel horecagelegenheden gebruik gaan maken van verschillende oproepsystemen. Denk bijvoorbeeld aan een QR-code die je op iedere terrastafel plaatst. Via deze QR-code kunnen bezoekers eenvoudig een kijkje nemen op de kaart, zonder de fysieke kaart vast te houden. Bovendien verminder je hiermee het contact met de werknemers van de horecagelegenheid. Zo hoeven zij niet langer iedere bestelling aan tafel op te nemen en zijn ze ook niet meer nodig om de rekening te geven. Deze betaalt de klant namelijk direct via internetbankieren tijdens het bestellen via de online menukaart. 

Uitbreiding van terras

Veel gemeenten denken mee met de horeca eigenaren om naar passende oplossingen te zoeken. Zo zijn er veel kroegen die toestemming hebben gekregen om hun huidige terras uit te breiden, waardoor er meer mensen toegelaten mogen worden op het terras. Om het volledige terras te benutten, kun je eenvoudig een partytent huren. Op die manier behoud je de klanten ook wanneer het weer even niet mee zit. 

Thuisbezorgen 

Wanneer het niet mogelijk is om je huidige terras uit te breiden omdat er simpelweg te weinig ruimte is of de gemeente het niet toestaat, is het altijd nog een mogelijk om drank of voedsel aan huis te bezorgen. Veel mensen betuigen steun aan lokale ondernemers en staan open om te helpen waar nodig.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van allerlei trends op het gebied van het restaurantwezen. Culinaire tips kun je dus zeker op deze site verwachten.

Contactgegevens

Via info @ restaurantbloemgracht.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden