Hoe kun je je bedrijf goed inrichten in coronatijd?

Geplaatst op

In tijden van corona hebben we gemerkt dat mensen vindingrijk zijn als het gaat om het omgaan met de gestelde regels om de ziekteverspreiding tegen te gaan. We hebben de 1.5 meterregel en de adviezen als het gaat om niezen, handen wassen en het niet handen schudden. Hoe zwaar mensen aan deze regels tillen verschilt van tijd tot tijd. Natuurlijk, wanneer het virus ingedamd is en versoepelingen plaatsvinden van beperkingen als het gaat om samenscholing, dan zullen mensen er ´ĺakser´ mee omgaan. Het omgekeerde is ook waar. De toekomst zal uitwijzen hoe het allemaal zal lopen en wanneer we weer echt terug kunnen naar een normale pre-corona samenleving. In deze blog geven we je een gouden tip om je bedrijf of organisatie makkelijk te laten meedraaien in het abnormale ´normaal´.

Oproepsysteem kopen

Een van de eerste dingen die je als ondernemer kunt doen, is een oproepsysteem kopen. We noemen de ondernemer, maar dat kan dus vanalles zijn. Van een restaurant tot een manager van een onderdeel van een ziekenhuis. Maar laten we voor ons voorbeeld blijven bij de situatie van een restaurant. In deze setting is het belangrijk, zeker wanneer het restaurant wat kleiner is, dat je beschikt over een systeem waarbij er zo min mogelijk contact is tussen bediening en klanten. Natuurlijk wel door een bestelling op te nemen, maar mensen zouden het eten ook zelf kunnen halen in sommige gevallen. Bijvoorbeeld op een centrale tafel. Het is allemaal niet zo poëtisch, maar het is voorlopig (in sommige gevallen) niet anders. 

Altijd handig

Ook buiten de coronatijd is een oproepsysteem erg handig. Het personeel hoeft zo niet te schreeuwen. Vaak moeten mensen ook buiten op een bestelling wachten omdat een wachtkamer, bijvoorbeeld bij een Chinees restaurant of andere afhaalplek, niet groot genoeg is om 1.5 meter aan te houden tussen de verschillende wachtende klanten. Je kunt dan klanten een apparaatje meegeven dat lijkt op een hockeypuck, hierin zit een lichtje dat gaat flikkeren wanneer de bestelling klaar is. Superhandig en veilig.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van allerlei trends op het gebied van het restaurantwezen. Culinaire tips kun je dus zeker op deze site verwachten.

Contactgegevens

Via info @ restaurantbloemgracht.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden