Hou je restaurant voedselveilig!

Geplaatst op

Vroeger kon je zo’n beetje doen wat je wilde, maar gelukkig is het tegenwoordig verplicht om je aan de regels te houden als het gaat om voedselveiligheid. Doe je dit niet dan riskeer je een flinke boete en moet je restaurant sluiten. De meeste professionals in de horeca en het restaurantwezen, hebben een gedegen opleiding in hun werkveld gevolgd, zo weten ze van de hoed en de rand. Maar soms is een opfriscursus helemaal geen slecht idee. In deze blog nemen we je mee langs een traject waarmee jouw restaurant helemaal voedselveilig is en blijft. 

Wat is HACCP? 

Wanneer we spreken over HACCP, dan is dit een afkorting die staat voor: Hazard Analysis and Critical Control Points. Op basis hiervan ben je als ondernemer, die werkt met voedsel, verplicht om een haccp-voedselveiligheidsplan op te stellen. Heel simpel stelt zo’n plan wat je allemaal doet om te zorgen dat je gasten niet ziek worden van het voedsel wat je ze voorschotelt. Je beschrijft de risico’s in je bedrijf als het gaat om de kwaliteit van het voedsel. Daarna beschrijf je wat je doet om het voedsel veilig te houden, dus problemen te voorkomen voer je bepaalde controles uit. 

Een HACCP-cursus

Ben je ondernemer en heb je werknemers zonder horeca of koksopleiding aan het werk? Heb je zelf nooit een volledige opleiding afgerond of is dit alweer enige tijd geleden? Dan is het slim om een HACCP-cursus te volgen. Daarmee wordt jij en je personeel op scherp gezet. Deze cursus kun je binnen een dag halen. Dat scheelt tijd! Zo is het ook veel makkelijker om een HACCP-voedselveiligheidsplan op te stellen. 

Voedselveilig en signalen van hygiëne 

Natuurlijk kun je alles in de keuken op orde hebben, maar wanneer het in de rest van je restaurant wat minder is, of ronduit smerig, dan is dit geen goed signaal naar je gasten. Niet elk restaurant heeft een open keuken. Dus wanneer het aan tafel of in het toilet vies is, dan zal de gast gaan fantaseren hoe erg het in de keuken dan wel moet zijn, de plek die niet te zien is…. Laat dit niet gebeuren, doe de cursus en zorg er altijd voor dat je zaak op orde is.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van allerlei trends op het gebied van het restaurantwezen. Culinaire tips kun je dus zeker op deze site verwachten.

Contactgegevens

Via info @ restaurantbloemgracht.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden