Sushi: leuk om te maken en gezond!

Geplaatst op

Sushi is de laatste jaren superpopulair geworden. Dat komt door de veelzijdige smaak en de gezonde ingrediënten. In deze blog heb je daarna de tips voor, Lees snel verder en doe je voordeel ermee, zodat je kunt smullen van deze heerlijke gerechten.

Sushi is veelzijdig

Er is niet een soort sushi, want er zijn veel verschillende manieren waarop je sushi kunt maken. Het begon allemaal met rauwe vis, azijn en rijst. In de loop van de jaren zijn er veel variaties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan de temaki, rijst in een rol van zeewierpapier, maar ook aan de wereldberoemde California rol, waarbij de rijst niet in de rol, maar aan de buitenkant zit. Al die verschillende smaken zorgen voor de populariteit. 

Samen sushi maken is leuk! 

Sushi is gezond en lekker. Dat is een reden waarom het gerecht door de jongere generaties erg graag gegeten wordt. Zij zijn bezig met de vraag wat gezond voedsel is. Waarom sushi gezond is? Je eet veel vis en groente als je voor sushi kiest. Natuurlijk moet je wel een paar dingen in gedachten houden. Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden om veel mayonaise en sojasaus te gebruiken, hierin zit veel vet en zout. Er zijn voor de sojasaus ook gezondere opties, zoals sojasaus zonder te veel zout. In principe zou je alle soorten voedsel kunnen eten, maar dan gewoon met mate. Veel supermarkten bieden nu alle ingrediënten aan die je nodig hebt voor sushi. Je kunt zelfs online de boodschappenlijst samenstellen en deze ophalen bij een filiaal of ze thuis laten bezorgen. Samen sushi maken is heel leuk! 

Thuisbestellen

Toen sushi populair werd, was het vooral nog een gerecht dat je in een restaurant at. De laatste jaren wordt het ook veel thuis bestelt. Dat vanwege de gezonde eigenschappen van dit gerecht. Toch een stuk beter dan patat of pizza. Natuurlijk moet je wel een beetje letten op het soort sushi dat je bestelt. Bestel bijvoorbeeld niet alleen gefrituurde sushi, want dan sla je de plank mis. Heb je een keer geen zin om zelf sushi te maken, bestel het dan bij sushi afhalen dordrecht

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van allerlei trends op het gebied van het restaurantwezen. Culinaire tips kun je dus zeker op deze site verwachten.

Contactgegevens

Via info @ restaurantbloemgracht.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden