Tips om een geslaagde high tea te organiseren

Geplaatst op

Een high tea is een fantastische gelegenheid om met vrienden samen te komen en te genieten van heerlijke thee met daarbij de lekkerste hapjes. Een high tea is niet compleet zonder lekker zoetigheid. Heb je wel eens gehoord van petit fours? Deze kleine hapjes maken een high tea echt compleet. Wil je weten wat een high tea nog meer compleet maakt? Lees dan gauw deze blog. We geven je tips om een geslaagde high tea te organiseren. 

Lekkere hapjes

Zoals in de inleiding al besproken is er iets wat echt niet kan ontbreken: lekkere hapjes. Een high tea is tegenwoordig zeer populair en veel horecagelegenheden bieden nu heerlijke high tea’s aan. Zij weten inmiddels wel hoe je de lekkerste hapjes serveert. Je ziet voornamelijk veel chocola, macarons, taartjes en andere zoete dingen voorbij komen. Wat heel belangrijk is aan een high tea is de presentatie. Het service en de kopjes moeten kloppen maar ook het eten moet “magisch” zijn. Hierbij geldt dat kleur heel belangrijk is. Daarom zijn macarons zo populair. Naast dat ze zo lekker zijn, zijn ze ook super kleurrijk. Ze maken echt een prachtig plaatje. Verder kun je bij een high tea vaak sandwiches, scones en engelse muffins verwachten. We raden aan om van te voren niet teveel te eten zodat je jezelf lekker kunt verzadigen aan al dat lekkers.  

Lekkere thee

Thee is natuurlijk heel belangrijk. High tea komt oorspronkelijk uit Engeland en wordt tussen 16:00 en 17:00 gehouden. De Engelse zijn gek van zwarte thee dus eigenlijk is het de norm om zwarte thee te drinken. Denk hierbij aan Engelse Melange of Earl Grey. Als je dit niet lekker vindt, kun je natuurlijk ook gewoon een andere theesoort nemen. 

De locatie

Omdat high tea iets sprookjesachtigs heeft, wil je dat -net als het servies en de presentatie- de locatie ook klopt. In Nederland heb je prachtige theetuinen en theehuizen waar je prachtig buiten kunt zitten. Een high tea wil je eigenlijk op een rustige locatie doen omdat het een moment is om te ontspannen en te genieten van de dag. 

Goed gezelschap

Als laatste is het belangrijk om een high tea in goed gezelschap te houden. Nodig je beste vrienden en vriendinnen uit om lekker bij te kletsen over van alles en nog wat. Als laatste tip geven we je mee om gewoon lekker af te kijken en inspiratie op te doen van het internet. Zo kun ook jij de beste high tea organiseren! 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van allerlei trends op het gebied van het restaurantwezen. Culinaire tips kun je dus zeker op deze site verwachten.

Contactgegevens

Via info @ restaurantbloemgracht.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden