Tips om zelf gezonde sushi te maken

Geplaatst op

Waar je enkele jaren geleden nog weinig Japanse restaurants had in Nederland, kun je nu zelfs sushi halen bij je lokale supermarkt. Sushi is van oorsprong een Japans gerecht dat voornamelijk bestaat uit rijst en verschillende verse vissoorten. In Nederland wordt sushi steeds populairder als avondeten of lunch en springen de sushirestaurants één voor één uit de grond. Het zijn vrij eenvoudige en kleine visgerechten, waardoor veel mensen ervoor kiezen om zelf sushi te maken. Hiermee bespaar je gemakkelijk geld en heb je een leuke tijdsbesteding die wordt beloond met heerlijk, zelfgemaakte sushi. Daarnaast kun je tegenwoordig ook eenvoudig Sushi bestellen Amsterdam en wordt het vaak ook nog eens kosteloos thuisbezorgd. Toch geeft het zelf klaarmaken van sushi een extra beleving. Om je op weg te helpen en een kijkje in de Japanse keuken te geven, hebben we in dit blog de populairste soorten sushi op een rijtje gezet. 

Sashimi

Sashimi is een Japans gerecht waarbij de vis geserveerd wordt zonder veel extra’s. De rijst ontbreekt dus ook, waardoor het technisch gezien niet onder ‘sushi’ valt. Toch zijn wij Nederlanders er dol op. Sashimi is de rauwe vis, zoals tonijn of zalm, die je in plakjes snijdt zonder enkele toevoegingen. Sashimi wordt, net als vele andere sushi, gegeten met wasabi, sojasaus of gember. 

Maki

Maki is een van de bekendste soorten sushi en is dan ook immens populair onder de Nederlandse bevolking. Maki bestaat uit rijst, groenten en vis of vlees naar keuze, dat wordt gewikkeld in een vel nori. Nori is gedroogd zeewier en houdt alle ingrediënten bij elkaar. Het blad zelf heeft geen sterke smaak. Je maakt eenvoudig zelf maki met behulp van een speciaal matje, waarin je eerst het blad nori en alle rijst plaatst. Vervolgens voeg je de eventuele groente en de vis of het vlees toe. Met behulp van het matje rol je het geheel op, waardoor er een cilindervormige sushirol ontstaat. Door deze vervolgens in stukjes te snijden, creëer je sushi in de gewenste grootte. Ook deze sushi is zeer populair in combinatie met sojasaus, gember of wasabi. 

Nigiri

Nigiri is een zeer gemakkelijk zelf te maken type sushi en bestaat uit rijst en vis. Door een kleine hoeveelheid plakrijst te pakken en deze te bedekken met een dun laagje vis, creëer je een heerlijke lekkernij. Voor nigiri gebruikt men vaak zalm, tonijn of gebakken garnaal. Net zoals alle andere sushi, is het gebruikelijk om te eten met behulp van Japanse stokjes.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van allerlei trends op het gebied van het restaurantwezen. Culinaire tips kun je dus zeker op deze site verwachten.

Contactgegevens

Via info @ restaurantbloemgracht.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden