Tips voor een fantastisch leuk kinderfeest met veel lekkers!

Geplaatst op

We gaan gaan je mee op reis meenemen naar plezierland. In deze blog gaan we vertellen hoe je het allerleukste kinderfeestje kunt organiseren. Daar hoort natuurlijk iets lekkers bij! Daarnaast zijn er verschillende dingen die kinderen heel erg leuk vinden om te doen. Lees snel verder in deze blog om de tips te ontdekken voor een heerlijk kinderfeest. Zo zullen de kleintjes glimlachen en stralen als ze op het feest zijn!

De taart

Tijdens een kinderverjaardag, en welke willekeurige andere verjaardag niet, staat de verjaardagstaart centraal. Je kunt zelf een taart laten maken. Chocolade met logo is dan favoriet. Zeker als de jarige een fascinatie heeft voor een bepaald figuur uit de stripwereld, dan is zoiets heel leuk om dit in chocolade vorm te geven. De heerlijkste, verse chocolade is een echte aanrader waar de kinderen van kunnen smullen.

Catering

Wanneer je zelf geen tijd of zin hebt, dan kun je ook de hapjes zoals worst en kaas, door een cateringbedrijf laten maken. Zij hebben vaak ook veel leuke verfrissende ideeën over hoe je hapjes kunt maken. Dat is ook een stuk origineler dan de standaard plak leverworst naast het kaasblokje met een zilveruitje erop. Neem contact op met een cateringbedrijf of restaurant en laat je inspireren.

Film kijken

Waarschijnlijk heb je het zelf als kind ook wel eens gedaan, filmkijken met vrienden en vriendinnen. Ook verjaardagen voor klasgenoten krijgen op deze manier een leuke invulling. Het is wel belangrijk om even te peilen hoe het staat met de leeftijdsgrens voor bepaalde films. Het kan zijn dat er een actiefilm gekozen wordt die niet geschikt is voor kinderen onder de 12 of 16 jaar. Daarom is het goed om van tevoren onderzoek te doen naar de film die de jarige verkiest. 

Doe-spelletjes

Ook in de 21e eeuw zijn Oudhollandse spelletjes nog steeds favoriet bij de kinderen. Het koekhappen of snoep uit de waterbak eten, natuurlijk alleen met goed weer, zijn favoriet. Ook komen er steeds meer buitenlandse activiteiten die goed gemixt kunnen worden met Oudhollandse spelletjes. Bijvoorbeeld het Mexicaanse ezeltje slaan, ook wel de piñata genoemd. Dit is een pop gevuld met snoep, confetti en kleine cadeautjes. Kinderen vinden dit hilarisch.

Conclusie

Samen met je kind de verjaardag organiseren is erg leuk. Nadenken over de cadeaus, lekkernijen, gastenlijst en de activiteiten die je gaat doen, Maakt dat je kind helemaal betrokken wordt bij zijn of haar feest. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld twee kinderfeestjes te houden, één voor de familie en de ander voor klasgenoten. Zo spreid je de drukte.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van allerlei trends op het gebied van het restaurantwezen. Culinaire tips kun je dus zeker op deze site verwachten.

Contactgegevens

Via info @ restaurantbloemgracht.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden