Vitaminen en mineralen uit bijzondere voedingsbronnen

Geplaatst op

We weten allemaal dat gezond eten belangrijk is om ervoor te zorgen dat we op langere termijn ook gezond blijven. De meeste vormen van gezonde voeding zijn bij de meeste mensen wel bekend. Maar er zijn ook verschillende voedingsmiddelen die minder bekend zijn, maar toch een grote bron kunnen zijn van vitaminen, mineralen en andere essentiële zaken voor een gezond en fit lichaam. In deze blog geven we een aantal voorbeelden van welke voedingsmiddelen er zijn die heel gezond zijn, maar desalniettemin toch wat meer onbekend zijn.

Plankton

In en op het water leven verschillende organismen. Een voorbeeld hiervan dat ons allen bekend is, zijn algen. Algen zijn planten die groeien in en op het water. We kennen hier in Nederland bijna allemaal wel de beelden van de blauwalg op de stranden waardoor mensen niet kunnen genieten van hun dagje naar het strand. Er bestaan echter nog verschillende andere vormen van organismen die erg goed kunnen zijn voor de gezondheid. Wist je bijvoorbeeld dat bepaalde soorten plankton als voedingssupplement kan worden ingenomen? In het bijzonder hebben we het hier over marine pythoplankton.

Organen

Tegenwoordig eet men vooral de spieren wanneer we dierenvlees eten. Zo wordt elk rund netjes opgedeeld in verschillende delen en krijgt elke spier(groep) die tot gerecht wordt verheven een luxe naam. Tegenwoordig is het dus niet echt meer normaal om een varkenslever of schapendarmen te nuttigen. Toch zitten de organen van de dieren die we eten vol met essentiële mineralen die je in veel mindere mate aantreft in het spierweefsel. Gelukkig zijn er nog wel bepaalde artikelen in de winkel verkrijgbaar zoals kippenlever en leverworst. Kijk voor meer mogelijkheden bij de slager of in een speciaalzaak.

Schimmels

Ten slotte willen we nog even de aandacht schenken aan schimmels. Hoewel men nog steeds wel eens champignons eet, worden andere soorten schimmels, met in het bijzonder de paddenstoelen, niet heel regelmatig gegeten. Dat is erg zonde aangezien deze een bron zijn van verschillende vitamines en mineralen die je maar moeilijk ergens anders vindt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van allerlei trends op het gebied van het restaurantwezen. Culinaire tips kun je dus zeker op deze site verwachten.

Contactgegevens

Via info @ restaurantbloemgracht.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden